KoFC-facade

Vores Rötisseri…

King of French Chicken ligger på Nørre Boulevard 55. Det er overfor Irma, på hjørnet af Nørre Boulevard og Tordenskjoldsgade i Køge.

Ersel overtog King of French Chicken tilbage i 2011 og har specialiseret sig i rôtisseri stegning af friskslagtede kyllinger fra Frankrig, som indgår i de fleste retter, som du finder på vores menukort.

Franske kyllinger er kendt for langsomt voksende fjerkræ race, som opdrættes under gode forhold, hvor de bl.a. kan bevæge sig frit inde og ude.
Den langsomme vækst tillader organer, muskler og knogler at vokse i harmoni og resulterer i mere kød af den ypperste smagskvalitet.

Hos King of French Chicken går vi ikke på kompromis med kvaliteten – det kan ganske enkelt ikke svare sig.
Vi er sikre på, at du kommer tilbage, når du først har smagt nogle af vores retter.

Ud over vores retter med kylling, kan du også finde andre lækre specialiteter såsom hjemmelavede burgere, fiskefilet, kebab, falafel, durum samt vores meget populære risbox og pasta ret.

Velkommen – og velbekomme!

Hvad er Rötisseri stegt kylling?

Rotisserie er en stege stil, hvor kødet bliver spiddet og steges/grilles.
Kødet spiddes på en lang solid stang, som holder det mens det bliver tilberedt over ild/gløder i en pejs eller bliver stegt/grillet i en ovn.

Rotationen tilbereder kødet jævnt i sine egne safter og giver en kontinuerlig og ensartet stegning, så kødes forbliver saftigt.

Siden middelalderen og i tidlige moderne køkkener, var spiddet den foretrukne måde for tilberedning af kød i store husholdninger.
En tjener, fortrinsvis en dreng, sad ved spiddet og roterede det langsomt; Han blev kendt som “spit boy” eller “spit Jack” og har således lagt navn til betegnelsen for grillspyd.
Mekaniske grillspyd (“roasting Jacks”) blev senere opfundet, først drevet af hunde på løbebånd og i senere tid af mekaniske urværker.

Ordet kommer fra fransk, hvor det først dukkede op Paris omkring 1450.
I restauranter, der anvender “Escoffierian brigade de cuisine”, er det en Rotisseur der er kokken, som er ansvarlig for alt spid-, ovn-stegt og grillet kød.

rotisseri